12 Mayıs 2013 Pazar

STİL İKONU 1: JACQUELİNE KENNEDY ONASSİS

                           Merhaba . Bu blog moda severlere adanmıştır. Yani ilginizi çekmiyorsa zaman kaybetmeyin. Eğer moda sizi heyecanlandırıyorsa doğru yerdesiniz. 
                                        İlk konumuz bir stil ikonu olan Jacqueline Kennedy Onassis. 35. ABD başkanı John F Kennedy'nin dul eşi ve 1961'ten Kennedy'nin öldürüldüğü 1963 yılına dek ABD First Ladysi. Daha sonra Yunan armatör  Aristotle Onassis ile evlenmiş ve 1975 yılında onun ölümüne dek bu evlilik sürmüştür. Jacqueline Kennedy Onassis 1994 yılında hayatını kaybetmiştir.
                                     Jackie O adıyla da anılan bu muhteşem kadın stiliyle bir dönemi etkilemiş ve Amerikalılara Avrupa'nın ağırbaşlı tarzını öğretmiştir. Onu bu kadar farklı yapan, herkesten ayıran stil sırları ise aslında çok kolay bir kaç detaydan oluşuyordu.
 1- Büyük güneş gözlükleri :


Gözlükleri onun vazgeçilmeziydi ve gizemini korumasına yardımcı oluyordu. Kendi adını taşıyan gözlükler piyasaya sürüldüğünde ABD de her kadın bundan bir tanesine sahip olmak istiyordu.

2-İnci kolyeler:





Jackie O'nun incilerinin pek çoğu sahte idi. Çok fazla takı kullanmazdı. Fakat üç sıra inci onun imzasıydı.. Bu son dokunuş ona bir asalet katıyordu. Öldükten sonra sahte incileri bile milyonlarca dolara alıcı bulmuştu. 


3-Saçları:
Saçlarıyla bir kavgası hiç olmadı. Kendine yakışan modeli biliyordu. Bu saç modelini herzaman tercih etti. Sade ve uğraşılmamış görüntüsü onu zamansız kılıyordu. 

4-Eldivenler:


Jackie O elbiselerinde ki yalın bir duruşa hep güvenirdi. Straplez ve omuzu açıkta bırakan elbiseleri uzun eldivenlerle tamamlardı. Bu o dönem için cesur sayılabilecek elbiseleri daha muhafazakar bir görünüme kavuşturuyordu. Elbiseleri ise tek renk ve desensiz kumaşlardan dikilmişti.

5- Siyah boğazlı kazak:
Zamansız şıklığı dillere destan olan Jackie!nin  " siyah balıkçı yaka kazak" şifresini çözmesi ile bir dönem başlamış oluyordu. Bunu A kesim eteklerle ya da dar kesim pantolonlarla kombinledi. Bu görüntü kalpleri öyle bir kazanmıştı ki artık her kadının dolabında böyle bir parçaya yer vardı.

6-Vücuda oturan ceketler:
Chanel takımları ve bu takımlarda vücuda tam oturan modelleri tercih ederdi. Hatta Kennedy'nin suikasta uğradığında üzerinde pembe olanından vardı .


                                         Jackie O sadeliğiyle ne kadar iddialı bir tarzı olduğunu bütün dünyaya ispatladı. Sizin stil ikonunuz kim ? 

justvogue xoxo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder